Gyöngyöshalász Községi Önkormányzat hivatalos honlapja

+36-37/368-001 Kapcsolat

Minibölcsőde létrehozása Gyöngyöshalász településen

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

szechenyiterv.png

Minibölcsőde létrehozása Gyöngyöshalász településen

Jelenleg Gyöngyöshalász településen nem működik bölcsőde, a 0-3 éves kor közötti gyermekek napközbeni ellátása nem megoldott. A település 3 év alatti lakosainak száma meghaladja a 40 főt, így számunkra a szolgáltatás biztosítása törvényi előírás. 

Projektünk célja a felhívás céljaihoz illeszkedően a Gyöngyöshalász településen a kisgyermekes szülők munkaerőpiacra történő visszatérésének elősegítése a gyermekellátási szolgáltatások fejlesztése által, ezáltal a jogszabályi előírásoknak való megfelelés, valamint a nyújtott szolgáltatások minőségének javítása.

Projektünk átfogó célja településünk hosszú távú lakosságmegtartó erejének növelése a bölcsődei infrastruktúra fejlesztésével, fokozva így településünk humán tőkéjét, mely hozzájárulhat a község felemelkedéséhez.

A projekt eredményeként 14 fős új mini bölcsődei kapacitás jön létre, valamint 4 új munkahelyet hozunk létre. A településen élő kisgyermekes szülők foglalkoztathatósága növekszik, ezáltal csökken a településen a munkanélküliek száma, nő a település lakosságának jövedelme, ezáltal életszínvonala. A korszerű szolgáltatások biztosításával a területi hátrányok csökkennek.

A projekt szakmai-műszaki tartalma

Új mini bölcsődei intézmény létrehozása

Új épület építése: Két csoportszobás, 14 férőhelyes mini bölcsőde és kiszolgáló helyiségeinek létrehozása az óvoda melletti területen. Más fejlesztésre alkalmas épülete az önkormányzatnak nincs.  Az óvoda épületének helyt adó telek megfelelő nagyságú ahhoz, hogy a két szolgáltatást egymás melletti épületben nyújtsuk. Az óvoda épülete nem bővíthető, a telken lévő melléképületek sem kialakításukat, sem szerkezetüket, sem műszaki állapotukat tekintve nem alkalmasak arra, hogy felújításuk, bővítésük gazdaságosan megoldható lenne, így az új építés az egyedüli alternatíva a mini bölcsőde kialakítására.

Építési mód: az épület hagyományos technológiával – sávalapok, falazott szerkezetek, vb. födém, hőszigetelés vékony vakolattal, műanyag külső nyílászárók – magastetős kivitelben készül.

Akadálymentesítés: A mini bölcsőde kialakítása során az előírt akadálymentesítés megtörténik: a szülők, látogató részére az akadálymentes megközelítés biztosított, akadálymentes mosdó elérhető. A tervezés és a megvalósítás során is rehabilitációs szakértői tanácsadást veszünk igénybe az előírások maradéktalan betartása érdekében

A kivitelezés során óvodai raktár és óvodai játszókerthez kapcsolódó gyermek wc kialakítása is tervezett, mivel ezek nem támogatható tevékenységek, a vonatkozó költségek a költségvetésben nem elszámolható költségként szerepelnek.

Eszközbeszerzés

a) a bútorok és egyéb berendezési tárgyak, eszközök beszerzése közvetlenül a szolgáltatáshoz kapcsolódóan

b) az informatikai eszközök és kapcsolódó szoftverek, berendezések, IKT-eszközök, beszerzése a nevelési munkához kapcsolódóan

A különféle játékok beszerzésénél olyan eszközök beszerzésére törekszünk, amelyekkel fejlődik a figyelemkoncentráció, a helyzet felismerési- és szervezőkészség, a találékonyság, a kreatív, problémamegoldó gondolkodás.

A játszóudvart az Európai Uniós szabványoknak megfelelő játszótéri eszközökkel felszerelve, valamint a játszóudvaron belül a szabad mozgástér biztosítására igyekszünk minél nagyobb összefüggő pázsitfelületet kialakítani

Megújuló energiaforrások kialakítása Napelemes rendszer telepítése

Udvar, játszóudvar felújítása, kialakítása Az épület körül térburkolatok, járdák, előlépcső készül. A helyszínrajzon jelölt felületen – a bontásra kerülő melléképület helyén is játszókert kerül kialakításra. Térvilágítást is terveztünk.

Kerékpár támaszok kiépítése

Babakocsi tároló létesítése

Akadálymentes parkoló-férőhely fejlesztése

Nyilvánosság biztosítása

A tervezéshez, megvalósításhoz együttműködési megállapodást kötöttünk a Magyar Bölcsődék Egyesületével, a tervezésbe bölcsődei módszertani szakértő bevonásra került.

Támogatási összeg 264 972 918 Ft

Támogatás intenzitása: 100 %

 

A projekt azonosítószáma: TOP-1.4.1-19-HE1-2019-00006

 

unio.jpg

Kövesd híreinket Facebook-on!

 

asp

eu alapellatas fejlesztese tabla kicsi

 tabla3MFP logo RGB

top_1_4_1_19_he1_2019.jpg

Gyöngyöshalász Községi Önkormányzat
©2024 Minden jog fenntartva

Impresszum
Jogi nyilatkozat

Elérhetőségek

+36-37/368-001
+36-37/368-001
hivatal@gyongyoshalasz.hu

3212 Gyöngyöshalász, Fő út 49.

Ügyfélfogadási rend

Hétfő: 8:00-12:00, 12:30-17:00
Kedd:  nincs ügyfélfogadás
Szerda:  8:00-12:00, 12:30-16:00
Csütörtök: nincs ügyfélfogadás
Péntek:  8:00-12:00
   

Ebédidő: 12:00-12:30